Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Kampioensdubbel

van:Fon de Laat
gepubliceerd:Clubblad mei 2011
klasse:D
stijl:Dubbel

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:0.0 %
begin SG:1072
eind SG:1015
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Munichmout (15 EBC)2150   15 EBC  
Kristalmout (50 EBC)225   50 EBC  
Cara Red (45 EBC)85   45 EBC  
Special-B (300 EBC)300   300 EBC  
Kandijsuiker, donker270      
Hallertau8.5 90 min. 3 α  
Northern Brewer4 90 min. 8 α  
Saaz hop59 30 min. 4 α  

Maisch schema

50 °C65 °C73 °C78 °C
10 min.45 min.10 min.1 min.

Opmerkingen van de brouwer

Het is een goed gewoonte het recept van het Kampioensbier te publiceren in het clubblad. Deze keer is het recept van een dubbel waarmee van Fon de Laat clubkampioen werd. Het recept is teruggerekend van 60 liter naar 10 liter.

Problemen bij brouwen

Bij 50 °C storten; na rust per ½ graad/min naar 65 °C; na rust 1 graad/min naar 73 °C, na rust in 20 minuten naar 78 °C. Westmalle gist opgekweekt met 3 liter wort (voor 60 liter) Kandijsuiker in opgeloste vorm toegevoegd na 2 dagen hoofdvergis
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=287