Bierbrouwcursus
Een brouwcursus volgen is een uitstekende manier om de kunst van het bierbrouwen onder de knie te krijgen. Het biedt je niet alleen de theoretische kennis die nodig is om bier te maken, maar ook praktische ervaring onder begeleiding van onze zeer ervaren brouwers.De cursus bestaat uit één brouwdag. Tijdens de brouwdag komen zowel de theorie als de praktijk aan bod. Op deze dag brouwen jullie gezamenlijk je eerste bier onder begeleiding van de cursusleider(s). Aan het eind van de brouwdag neem je jouw deel van jullie zelf gebrouwen bier in een emmer mee naar huis, om het daar te laten vergisten. Als het bier na een paar weken is uitvergist kun je dat zelf thuis afvullen op flessen. Daarvoor krijg je een zeer duidelijk instructie mee, in de vorm van een videofilm. Ook de middelen om de flessen te reinigen/ontsmetten krijg je op het eind van de brouwdag mee naar huis.
Tijdens de cursus komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:
- Theorie van het brouwproces.
- Brouwen van een bier.
- Hygiëne in het brouwproces.
- Bottelen van het bier.
- Proeven van een eigen gebrouwen bier.
De volgende dingen zijn bij de cursus inbegrepen:
- Een jaar lidmaatschap met recht op bezoek van de clubavonden en ontvangst van het clubblad.
- Het cursusboekje "Bierbrouwen voor beginners".
- Je neemt op het eind van de dag 10 liter zelf gebrouwen bier mee naar huis. Evenals de volgende spullen:
- Gistings-emmer, waterslot met rubber stopje, bottelpijpje, hevelslang, schoonmaak- en ontsmettingsmiddelen.
- Een uitgebreide instructie waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe je zelf thuis je uitvergiste bier kunt afvullen op (beugel)flessen.
- Nazorg door de cursusleider via de mail/ telefonisch of op clubavonden, bij eventuele vragen of problemen tijdens het vergisten of bottelen.
Aanmelden en de kosten.
Aanmelden voor de brouwcursus gaat via de e-mail. De kosten voor de cursus zijn €95,00 p.p.
Dit is dus inclusief een jaar lidmaatschap van De Roerstok en ontvangst van het clubblad (10 keer per jaar). Uiteraard mag je dan ook de leerzame en gezellige clubavonden (ook 10 keer per jaar) bezoeken.
De cursuslocatie is de WAT-hal in Tilburg. De brouwdag is van 9.00 tot ca. 16.00 uur. Aanvullende informatie over de locatie en tijden wordt te zijner tijd bekend gemaakt per e-mail.
De cursus wordt in principe in groepsverband gegeven met maximaal 12 deelnemers. Indien er minder dan 9 inschrijvingen dan bieden we een aangepaste (privé) cursus aan, de cursuscommissie neemt dan contact met je op.
Je kunt de commissie die de cursussen organiseert mailen voor meer informatie.