Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Tarwebier

van:Kees Emmen
gepubliceerd:Tilburg
klasse:A
stijl:Tarwebier

Beschrijving

 

1e prijs clubkampioenschap 2003

 

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:0.0 %
begin SG:1059
eind SG:1015
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Tarwemout (2 EBC)1250g   2 EBC  
Pilsmout (3 EBC)1000g   3 EBC  
Munichmout (17 EBC)250g   17 EBC  
Hallertau4g 90 min. 4% α  
Hallertau4g 15 min. 4% α  
Hoegaarden gist       

Maisch schema

43 °C63 °C72 °C78 °C
20 min.30 min.30 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Van de heldere wort 1/4 liter afnemen en opkoken met 1/4 liter water. Na afkoeling toevoegen aan de starter om de gist alvast te laten wennen aan het wort. Gist: Opgekweekt uit flessen Hoegaarden witbier, maar echte witbiergist (bv Weihenstephan) i

Opmerkingen van de web redactie

Maischwater 8 liter en Spoelwater 9 liter.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=270