Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Dubbel Abdijbier

van:Leden van De Roerstok
gepubliceerd:1994
klasse:D
stijl:Dubbel

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:0.0 %
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0
Water typeMaischwater: 9 liter. Spoelwater: 8 liter.

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)2500 g   3 EBC  
Caramout (20 EBC)200 g   20 EBC  
Caramelmout (150 EBC)250 g   150 EBC  
Zwarte Mout (1000 EBC)25 g   1000 EBC  
Hallertau15 g   5% α  
Goldings10 g   4 α  
Zoethout3      
Farma bovengist5 g      

Maisch schema

52 °C63 °C67 °C73 °C78 °C
10 min.25 min.5 min.30 min.2 min.

Opmerkingen van de web redactie

Op de clubavond van 13 mei 1994 hebben we onder leiding van Frits Haen een recept samengesteld voor een dubbel abdijbier.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=247