Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Vlierbesbloesembier

van:Bas de Winter
klasse:A
stijl:Overigen

Beschrijving

Bas zegt; “Ik vond het leuk dat mijn vlierbesbloesembier zo gewaardeerd werd. Een heerlijk fris zomerbier, een seizoensbier dat gebrouwen moet worden als de vlierbes in bloei staat. Van groot belang is het gebruik van  goede, rijpe bloemen. Je gebruikt hier de witte schermpjes van, dus geen groene delen”.
Veel succes met dit heerlijke zomerbier.

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcohol percentage:0.0 %
begin SG:1045
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)1300 gr   3 EBC  
Tarwemout (4 EBC)400 gr   4 EBC  
Gerstevlokken 125 gr      
Northern Brewer5 gr 60 min. 8 α  
Hallertau Spalt Select5 gr 60 min. 7.3 α  
Saaz hop15 gr 10 min. 4 α  
Vlierbloesem40 gr 10 min.    
Kandijsuiker, wit400 gr      
SafBrew S-331      
Gistvoeding4 gr 1 min.    

Maisch schema

68 °C78 °C
60 min.5 min.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=319