Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Recept van de maand 2024 Bokaal Dubbel

van:Brouwerij Noordt
gepubliceerd:Brouwmagazine nr 24
klasse:D
stijl:Dubbel

Beschrijving

Zie clubblad December 2023 waar het recept wordt besproken.

Vergisting:

De hoofdvergisting geschiedt bij een vergistingstemperatuur van 18oC. Deze duurt minstens een week, maximaal 2 weken. Lager zo koud mogelijk. SVG: 83,7 %

Bottelen op een CO2 gehalte van ca 4,7 gr/liter

Spoelwater temperatuur 78oC

Waterhoeveelheden afhankelijk van het verlies in je eigen installatie.

Maischwater is 3 liter/kg

Recept gegevens

batch grootte:20 l.
kooktijd:60 min.
alcohol percentage:7.9 %
begin SG:1071
eind SG:1011
EBC (kleur):46.0
EBU (bitterheid):20.0
Brouwhuis efficiëntie65 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)1.15 kg   3 EBC  
Palemout (7 EBC)3.45 kg   7 EBC  
Suiker0.5 kg      
Biscuitmout (B) (50 EBC)0.290 kg   50 EBC  
Melanoide mout 70EBC0.290 kg   70 EBC  
Roggemout (6 EBC)0.290 kg   6 EBC  
Special-B (250 EBC)0.290 kg   250 EBC  
Chocolademout (500 EBC)0.230 kg   500 EBC  
Danstar Nothingham20 gram      
Hallertau Perle19.2 gr 60 min. 18 α  
Hallertau Mittelfruh20 gr 5 min. 2 α  
Gistvoeding0.2 gr 50 min.    
Protafloc2.5 gr 50 min.    

Maisch schema

50 °C63 °C70 °C
15 min.30 min.30 min.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=328