Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Recept van de maand 2024 Bokaal Dubbel
van: | Brouwerij Noordt |
gepubliceerd: | Brouwmagazine nr 24 |
klasse: | D |
stijl: | Dubbel |
Beschrijving
Zie clubblad December 2023 waar het recept wordt besproken. Vergisting: De hoofdvergisting geschiedt bij een vergistingstemperatuur van 18oC. Deze duurt minstens een week, maximaal 2 weken. Lager zo koud mogelijk. SVG: 83,7 % Bottelen op een CO2 gehalte van ca 4,7 gr/liter Spoelwater temperatuur 78oC Waterhoeveelheden afhankelijk van het verlies in je eigen installatie. Maischwater is 3 liter/kg |
Recept gegevens
batch grootte: | 20 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcohol percentage: | 7.9 % |
begin SG: | 1071 |
eind SG: | 1011 |
EBC (kleur): | 46.0 |
EBU (bitterheid): | 20.0 |
Brouwhuis efficiëntie | 65 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | merk / leverancier |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1.15 kg | 3 EBC | ||
Palemout (7 EBC) | 3.45 kg | 7 EBC | ||
Suiker | 0.5 kg | |||
Biscuitmout (B) (50 EBC) | 0.290 kg | 50 EBC | ||
Melanoide mout 70EBC | 0.290 kg | 70 EBC | ||
Roggemout (6 EBC) | 0.290 kg | 6 EBC | ||
Special-B (250 EBC) | 0.290 kg | 250 EBC | ||
Chocolademout (500 EBC) | 0.230 kg | 500 EBC | ||
Danstar Nothingham | 20 gram | |||
Hallertau Perle | 19.2 gr | 60 min. | 18 α | |
Hallertau Mittelfruh | 20 gr | 5 min. | 2 α | |
Gistvoeding | 0.2 gr | 50 min. | ||
Protafloc | 2.5 gr | 50 min. |
Maisch schema
50 °C | 63 °C | 70 °C |
15 min. | 30 min. | 30 min. |