Recept van de maand 2024 Bokaal Dubbel
van:
Brouwerij Noordt
gepubliceerd:
Brouwmagazine nr 24
klasse:
D
stijl:
Dubbel
Recept gegevens
batch grootte:
20 l.
kooktijd:
60 min.
alcohol percentage:
7.9 %
begin SG:
1071
eind SG:
1011
EBC (kleur):
46.0
EBU (bitterheid):
20.0
Brouwhuis efficiëntie
65 %
Ingrediënten
ingrediënt
hoeveelheid
kooktijd
waarde
merk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)
1.15 kg
3 EBC
Palemout (7 EBC)
3.45 kg
7 EBC
Suiker
0.5 kg
Biscuitmout (B) (50 EBC)
0.290 kg
50 EBC
Melanoide mout 70EBC
0.290 kg
70 EBC
Roggemout (6 EBC)
0.290 kg
6 EBC
Special-B (250 EBC)
0.290 kg
250 EBC
Chocolademout (500 EBC)
0.230 kg
500 EBC
Danstar Nothingham
20 gram
Hallertau Perle
19.2 gr
60 min.
18 α
Hallertau Mittelfruh
20 gr
5 min.
2 α
Gistvoeding
0.2 gr
50 min.
Protafloc
2.5 gr
50 min.
Maisch schema
50 °C
63 °C
70 °C
15 min.
30 min.
30 min.
de Roerstok receptendatabase:
http://www.roerstok.nl/recepten?id=328