Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Karmeliet Kloon
van: | Gerrie Hage |
gepubliceerd: | Clubblad |
klasse: | C |
stijl: | Tripel |
Recept gegevens
batch grootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcohol percentage: | 8.5 % |
begin SG: | 1084 |
eind SG: | 1013 |
EBC (kleur): | 13.0 |
EBU (bitterheid): | 37.0 |
Brouwhuis efficiëntie | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | merk / leverancier |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 4000 g | 3 EBC | ||
Spelt | 500 g | |||
Tarwemout (4 EBC) | 1500 g | 4 EBC | ||
Havervlokken (2 EBC) | 500 g | 2 EBC | ||
Suiker | 500 g | |||
Saflager T-58 | 11 g | Fermentis | ||
Hallertau Mittelfruh | 75 g | 90 min. | 4.1 α | |
Sinaasappelschil, gedroogde | 15 g | 10 min. | ||
Koriander | 5 g | 10 min. |
Maisch schema
44 °C | 62 °C | 72 °C | 78 °C |
10 min. | 30 min. | 30 min. | 5 min. |