Karmeliet Kloon

van:Gerrie Hage
gepubliceerd:Clubblad
klasse:C
stijl:Tripel

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:8.5 %
begin SG:1084
eind SG:1013
EBC (kleur):13.0
EBU (bitterheid):37.0
Brouwhuis efficiëntie75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)4000 g   3 EBC  
Spelt500 g      
Tarwemout (4 EBC)1500 g   4 EBC  
Havervlokken (2 EBC)500 g   2 EBC  
Suiker500 g      
Saflager T-5811 g     Fermentis
Hallertau Mittelfruh75 g 90 min. 4.1 α  
Sinaasappelschil, gedroogde15 g 10 min.    
Koriander5 g 10 min.    

Maisch schema

44 °C62 °C72 °C78 °C
10 min.30 min.30 min.5 min.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=325