Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Dunkelweizen
van: | Ernst de Moor en Ernest ter Kuile ('t Wort Wat) |
klasse: | B |
stijl: | Tarwebier |
Recept gegevens
batch grootte: | 40 l. |
kooktijd: | 120 min. |
alcohol percentage: | 5.7 % |
begin SG: | 1053 |
eind SG: | 1013 |
EBC (kleur): | 14.6 |
EBU (bitterheid): | 18.8 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | merk / leverancier |
---|---|---|---|---|
Tarwemout (4 EBC) | 5200 gr | 4 EBC | ||
Pilsmout (3 EBC) | 2000 gr | 3 EBC | ||
Aromamout (50 EBC) | 1600 gr | 50 EBC | ||
Vienna mout (8 EBC) | 200 gr | 8 EBC | ||
Hallertau Perle | 28 gr | 120 min. | 6.9 α | |
Hallertau Hersbr | 12 gr | 60 min. | 2.8 α | |
Hallertau Hersbr | 12 gr | 15 min. | 2.8 α | |
Wyeast 3068 Weihenstephan | 250 ml |
Maisch schema
37 °C | 42 °C | 52 °C | 63 °C | 73 °C | 80 °C |
15 min. | 15 min. | 15 min. | 15 min. | 30 min. | 1 min. |