Dunkelweizen

van:Ernst de Moor en Ernest ter Kuile ('t Wort Wat)
klasse:B
stijl:Tarwebier

Recept gegevens

batch grootte:40 l.
kooktijd:120 min.
alcohol percentage:5.7 %
begin SG:1053
eind SG:1013
EBC (kleur):14.6
EBU (bitterheid):18.8

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Tarwemout (4 EBC)5200 gr   4 EBC  
Pilsmout (3 EBC)2000 gr   3 EBC  
Aromamout (50 EBC)1600 gr   50 EBC  
Vienna mout (8 EBC)200 gr   8 EBC  
Hallertau Perle28 gr 120 min. 6.9 α  
Hallertau Hersbr12 gr 60 min. 2.8 α  
Hallertau Hersbr12 gr 15 min. 2.8 α  
Wyeast 3068 Weihenstephan250 ml      

Maisch schema

37 °C42 °C52 °C63 °C73 °C80 °C
15 min.15 min.15 min.15 min.30 min.1 min.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=322