Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Weizen
van: | Gerrie Hage |
klasse: | A |
stijl: | Tarwebier |
Recept gegevens
batch grootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcohol percentage: | 5.6 % |
begin SG: | 1052 |
eind SG: | 1015 |
EBC (kleur): | 15.0 |
EBU (bitterheid): | 18.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | merk / leverancier |
---|---|---|---|---|
Tarwemout (4 EBC) | 1000 | 4 EBC | ||
Pilsmout (3 EBC) | 940 | 3 EBC | ||
Caramout (30 EBC) | 30 | 30 EBC | ||
Wyeast 3068 Weihenstephan | 1 | |||
Hallertau Perle | 14 gr | 80 min. | 6.5 α | |
Hallertau Perle | 14 gr | 10 min. | 6.5 α |
Maisch schema
44 °C | 62 °C | 72 °C | 78 °C |
10 min. | 20 min. | 20 min. | 5 min. |