Weizen

van:Gerrie Hage
klasse:A
stijl:Tarwebier

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:5.6 %
begin SG:1052
eind SG:1015
EBC (kleur):15.0
EBU (bitterheid):18.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Tarwemout (4 EBC)1000   4 EBC  
Pilsmout (3 EBC)940   3 EBC  
Caramout (30 EBC)30   30 EBC  
Wyeast 3068 Weihenstephan1      
Hallertau Perle14 gr 80 min. 6.5 α  
Hallertau Perle14 gr 10 min. 6.5 α  

Maisch schema

44 °C62 °C72 °C78 °C
10 min.20 min.20 min.5 min.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=321