Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Kaviaar stout

van:Jacques Bertens
klasse:D
stijl:Export Stout

Recept gegevens

batch grootte:20 l.
kooktijd:75 min.
alcohol percentage:0.0 %
begin SG:1085
EBC (kleur):227.0
EBU (bitterheid):54.0
Brouwhuis efficiëntie85 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)2800 gr   3 EBC  
Palemout (7 EBC)2000 gr   7 EBC  
Cara Munichmout (120 EBC)818 gr   120 EBC  
Brown Malt (200)341 gr   200 EBC  
Chocolademout (900 EBC)204 gr   900 EBC  
Geroosterde gerst136 gr   1400 EBC  
Bravo Pellets5 gr 60 min. 14 α  
Aurora30 gr 60 min. 9 % α  
Northdown25 gr 60 min. 6 % α  
Aurora10 gr 5 min. 9 % α  
East Kent Goldings20 gr 5 min. 5.5% α  
East Kent Goldings10 gr   5.5% α  
Kaviaar100 gr 5 min.    
SafAle US-051      

Maisch schema

68 °C73 °C
45 min.15 min.

Opmerkingen van de brouwer

eigenlijk een Robuust Porter. 3,5 l/kg Totaal brouwwater: 30,35 liter Maischdikter: 3,49 l/kg Maischwater: 22,00 liter Spoelwater: 8,35 liter
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=317