Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Kaviaar stout
van: | Jacques Bertens |
klasse: | D |
stijl: | Export Stout |
Recept gegevens
batch grootte: | 20 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcohol percentage: | 0.0 % |
begin SG: | 1085 |
EBC (kleur): | 227.0 |
EBU (bitterheid): | 54.0 |
Brouwhuis efficiëntie | 85 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | merk / leverancier |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 2800 gr | 3 EBC | ||
Palemout (7 EBC) | 2000 gr | 7 EBC | ||
Cara Munichmout (120 EBC) | 818 gr | 120 EBC | ||
Brown Malt (200) | 341 gr | 200 EBC | ||
Chocolademout (900 EBC) | 204 gr | 900 EBC | ||
Geroosterde gerst | 136 gr | 1400 EBC | ||
Bravo Pellets | 5 gr | 60 min. | 14 α | |
Aurora | 30 gr | 60 min. | 9 % α | |
Northdown | 25 gr | 60 min. | 6 % α | |
Aurora | 10 gr | 5 min. | 9 % α | |
East Kent Goldings | 20 gr | 5 min. | 5.5% α | |
East Kent Goldings | 10 gr | 5.5% α | ||
Kaviaar | 100 gr | 5 min. | ||
SafAle US-05 | 1 |
Maisch schema
68 °C | 73 °C |
45 min. | 15 min. |