Kaviaar stout
van:
Jacques Bertens
klasse:
D
stijl:
Export Stout
Recept gegevens
batch grootte:
20 l.
kooktijd:
75 min.
alcohol percentage:
0.0 %
begin SG:
1085
EBC (kleur):
227.0
EBU (bitterheid):
54.0
Brouwhuis efficiëntie
85 %
Ingrediënten
ingrediënt
hoeveelheid
kooktijd
waarde
merk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)
2800 gr
3 EBC
Palemout (7 EBC)
2000 gr
7 EBC
Cara Munichmout (120 EBC)
818 gr
120 EBC
Brown Malt (200)
341 gr
200 EBC
Chocolademout (900 EBC)
204 gr
900 EBC
Geroosterde gerst
136 gr
1400 EBC
Bravo Pellets
5 gr
60 min.
14 α
Aurora
30 gr
60 min.
9 % α
Northdown
25 gr
60 min.
6 % α
Aurora
10 gr
5 min.
9 % α
East Kent Goldings
20 gr
5 min.
5.5% α
East Kent Goldings
10 gr
5.5% α
Kaviaar
100 gr
5 min.
SafAle US-05
1
Maisch schema
68 °C
73 °C
45 min.
15 min.
de Roerstok receptendatabase:
http://www.roerstok.nl/recepten?id=317