Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Beschrijving
Bij het bottelen is de tetrahop toegevoegd en ook 200 ml tinctuur high toast houtsnippers, 200 ml tinctuur Mocca houtsnipper. Voor het maken van de tinctuur is 4 gram houtsnippers gebruikt op 400 ml wodka. De flessen met de houtsnippers hebben 3 maanden gestaan.
|
Recept gegevens
batch grootte: | 20 l. |
kooktijd: | 45 min. |
alcohol percentage: | 0.0 % |
begin SG: | 1080 |
eind SG: | 1025 |
EBC (kleur): | 100.0 |
EBU (bitterheid): | 49.0 |
Water type | 2 gram zeezout toevoegen |
Maisch schema
68 °C | 72 °C | 76 °C |
25 min. | 25 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Het moutextract en kandijsuiker zijn toegevoegd om een zwaarder bier te brouwen.Dankzij de toevoeging van tetrahop heeft het bier een zeer goede schuimhoudbaarheid.Er is bij dit brouwsel verse Saaz hop gebruikt. Als je gedroogde hop gebruikt kun je volsta
Problemen bij brouwen
Voeg 2 gram zeezout (zout zonder jodium) toe.(dit zorgt voor een zachtere en vollere smaak) Vergistingstemperatuur start 20° C., langzaam laten oplopen naar 23° C.
Bottelen met 6 g suiker per liter.
de Roerstok receptendatabase:
http://www.roerstok.nl/recepten?id=310