Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Robuust Porter

van:Jacques Bertens
gepubliceerd:November 2019
klasse:D
stijl:Robuust Porter

Beschrijving

Bij het bottelen is de tetrahop toegevoegd en ook 200 ml tinctuur high toast houtsnippers, 200 ml tinctuur Mocca houtsnipper. Voor het maken van de tinctuur is 4 gram houtsnippers gebruikt op 400 ml wodka. De flessen met de houtsnippers hebben 3 maanden gestaan.

 

Recept gegevens

batch grootte:20 l.
kooktijd:45 min.
alcohol percentage:0.0 %
begin SG:1080
eind SG:1025
EBC (kleur):100.0
EBU (bitterheid):49.0
Water type2 gram zeezout toevoegen

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Munichmout (15 EBC)2767 gr   15 EBC  
Pilsmout (3 EBC)2421 gr   3 EBC  
Brown Malt (200)1038 gr   200 EBC  
Cara Munichmout (120 EBC)484 gr   120 EBC  
Gerst, geroosterd (1000 EBC)220 gr   1000 EBC  
Chocolademout (500 EBC)220 gr   500 EBC  
Kandijsuiker, donker300 gr      
Licht moutextract500 gr      
Saaz hop125 gr 5 min min. 6 % α  
Experimental CF132 UK55 gr 30 min. 6 % α Van der Kooy/ Unibrew
Tetra Hop11 ml   9 α  
Mangrove Jack's M44 US West Coast 1 zakje      

Maisch schema

68 °C72 °C76 °C
25 min.25 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Het moutextract en kandijsuiker zijn toegevoegd om een zwaarder bier te brouwen.Dankzij de toevoeging van tetrahop heeft het bier een zeer goede schuimhoudbaarheid.Er is bij dit brouwsel verse Saaz hop gebruikt. Als je gedroogde hop gebruikt kun je volsta

Problemen bij brouwen

Voeg 2 gram zeezout (zout zonder jodium) toe.(dit zorgt voor een zachtere en vollere smaak) Vergistingstemperatuur start 20° C., langzaam laten oplopen naar 23° C. Bottelen met 6 g suiker per liter.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=310