Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Brown Mild Ale

van:William Kloek
klasse:B
stijl:Ale

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:0.0 %
begin SG:1038
eind SG:1014
EBC (kleur):52.0
EBU (bitterheid):22.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Palemout (7 EBC)1250   7 EBC  
Brown Malt (200)160   200 EBC  
Cara-Kristal (120 EBC)160   120 EBC  
Chocolademout (900 EBC)65   900 EBC  
Fuggles11 90 min. 6.75 α  
Pale Chocolate Malt95   600 EBC  
Wyeast 1318 London Ale III      Wyeast

Maisch schema

68 °C
60 min.

Opmerkingen van de brouwer

Vergist op 19 °C, daarna diacetylrust bij 12 °C en klaren bij 5 °C

Opmerkingen van de web redactie

Hieronder het recept waarmee William Kloek de 1e prijs in de klasse B in de wacht sleepte met 91 punten tijdens het Open Bergse Bierbrouwkampioenschap OBBK 2012. Opmerking keurmeester: “Dit lijkt goed op een mild ale, droge, wat gebrande bitterheid.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=307