Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Recept gegevens
batch grootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcohol percentage: | 0.0 % |
begin SG: | 1050 |
eind SG: | 1014 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Maisch schema
45 °C | 63 °C | 68 °C | 72 °C | 78 °C |
10 min. | 45 min. | 15 min. | 15 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Saflager S-23 opgekweekt tot een volume van 750 ml met SG van 1015 bij toevoeging. Gebruik gemaakt van gistvoeding van Wyeast bij opkweken gist.
Vergisting rond de 13 °C. 2,5 weken, daarna 1x overgeheveld en laten lageren. Voor bottelen teruggekoeld, di
Opmerkingen van de web redactie
Deze maand een bijzonder recept. Marc Vriens werd kampioen pils-brouwen in de wedstrijd uitgeschreven door de Brand-brouwerij en PINT. Van de 65 deelnemers had hij de lekkerste pilsener gebrouwen. Een hele prestatie! Hieronder het recept van zijn
de Roerstok receptendatabase:
http://www.roerstok.nl/recepten?id=302