Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Beschrijving
In deze winterperiode is het een prima idee eens een ondergistend bier te brouwen. Voor de redactie viel de keuze op een Münchener Hell. Een goudkleurig, bijna blond en minder bitter dan een pilsener. Het recept is gebaseerd op Dave Miller’s Homebrewing Guide. |
Recept gegevens
batch grootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcohol percentage: | 0.0 % |
begin SG: | 1048 |
eind SG: | 1010 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 20.0 |
Maisch schema
38 °C | 52 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
15 min. | 15 min. | 30 min. | 30 min. | 1 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Wyeast 2124 (Bohemian Lager) of 2308 (Münich Lager)
1 week vergisten op 9-15 °C, daarna 4 weken lageren op 3 °C
de Roerstok receptendatabase:
http://www.roerstok.nl/recepten?id=292