Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Duvel

van:Fon de Laat
gepubliceerd:Clubblad
klasse:C
stijl:Tripel

Beschrijving

Naar aanleiding van de Duvelproeverij op de clubavond van 8 december werd mij gevraagd  het recept in het clubblad te plaatsen. Welnu, hier is het dan.

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:0.0 %
begin SG:1065
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)1800 g   3 EBC  
Suiker850 g      
Saaz hop24 g 90 min. 5 α  
Saaz hop20 g 30 min. 5 α  
Duvel gist (Zeeuwse gistbank)       

Maisch schema

67 °C78 °C
90 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Het proefpanel vond de smaak van het bier aardig in de richting van Duvel zitten. Ook de kwaliteit van het schuim was prima. Kleur was licht zoals van Duvel. Geadviseerd werd om meer mout en of suikers toe te voegen om de smaak wat voller te laten zijn.

Problemen bij brouwen

Duvel gist opgekweekt vanuit flesje Duvel. 1 liter gist constant belucht.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=285