Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Beschrijving
Met dit recept won Anne Baretta de 1e prijs in de categorie Donker Smalbier en werd tevens de nieuwe clubkampioen, een fraaie prestatie! Het recept is samengesteld naar voorbeeld van een APA recept van Wim van den Kieboom, oorsprong van Derek Walsh. Het doel van de brouw was om door middel van drooghoppen met Amarillo een niet te zwaar Amerikaans bier met een sterk hop aroma te brouwen. |
Recept gegevens
batch grootte: | 10 l. |
kooktijd: | 70 min. |
alcohol percentage: | 6.4 % |
begin SG: | 1059 |
eind SG: | 1012 |
EBC (kleur): | 42.0 |
EBU (bitterheid): | 45.0 |
Maisch schema
53 °C | 65 °C | 72 °C | 78 °C |
5 min. | 40 min. | 30 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Vergistingstemperatuur: een week hoofdvergisting op 20 graden. drie weken nagisting op 21 graden.
de Roerstok receptendatabase:
http://www.roerstok.nl/recepten?id=281