Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

American Amber Red

van:Anne Baretta
gepubliceerd:2013
klasse:B
stijl:Ale

Beschrijving

Met dit recept won Anne Baretta de 1e prijs in de categorie Donker Smalbier en werd tevens de nieuwe clubkampioen, een fraaie prestatie! Het recept is samengesteld naar voorbeeld van een APA recept van Wim van den Kieboom, oorsprong van Derek Walsh. Het doel van de brouw was om door middel van drooghoppen met Amarillo een niet te zwaar Amerikaans bier met een sterk hop aroma te brouwen.

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:70 min.
alcohol percentage:6.4 %
begin SG:1059
eind SG:1012
EBC (kleur):42.0
EBU (bitterheid):45.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Palemout (7 EBC)1603g   7 EBC  
Pilsmout (3 EBC)703g   3 EBC  
Cara-Kristal (120 EBC)93g   120 EBC  
Munichmout (20 EBC)80g   20 EBC  
Suiker33g      
Amarillo24g 60 min. 9% α  
Amarillo6g 0 (vlam uit) min. 9% α  
Amarillo15g 6 dagen dryhop min. 9% α  
Wyeast 3522 Belgian Ardennes       

Maisch schema

53 °C65 °C72 °C78 °C
5 min.40 min.30 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Vergistingstemperatuur: een week hoofdvergisting op 20 graden. drie weken nagisting op 21 graden.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=281