Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Coffee Russian Imperial Stout

klasse:D
stijl:Russian Imperial Stout

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcohol percentage:9.0 %
begin SG:1090
eind SG:1027
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):55.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Palemout (7 EBC)3500 g   7 EBC  
Gerst, geroosterd (1000 EBC)480 g   1000 EBC  
Chocolademout (900 EBC)240 g   900 EBC  
Special B (400 EBC)240 g   400 EBC  
Havervlokken (2 EBC)120 g   2 EBC  
Magnum15 g 60 min. 14.5 α  
East Kent Goldings39 g 15 min. 4 α  
Zoethout1 stokje 10 min.    
Koffie (gebrouwen)375 ml      
Wyeast 1028 London Ale       

Maisch schema

67 °C
60 min.

Opmerkingen van de brouwer

Na het koken koelen tot 21 graden en gist toevoegen. Voeg de koud gebrouwen koffie naar smaak toe aan de bottelemmer.

Opmerkingen van de web redactie

Maischwater: 9 liter en Spoelen tot je 12 liter wort hebt.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=275