Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Rook Rogge Porter
van: | Jacques Bertens |
klasse: | B |
stijl: | Porter |
Beschrijving
Deze maand een bijzonder recept geïnspireerd door bieren die ik in Amerika gedronken heb. Het bier is zeer zacht van smaak voor een Porter. Qua kleur zou hij wat donkerder mogen.
-Jacques Bertens |
Recept gegevens
batch grootte: | 23 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcohol percentage: | 6.1 % |
begin SG: | 1056 |
EBC (kleur): | 79.0 |
EBU (bitterheid): | 31.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | merk / leverancier |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 2474g | 3 EBC | ||
Roggemout ( 10 EBC ) | 1944g | 10 EBC | ||
Rauchtarwe | 1060g | 4 EBC | ||
Chocolademout (900 EBC) | 177g | 900 EBC | ||
Zwarte mout (1400 EBC) | 24g | 1400 EBC | ||
Pacific Gem | 14g | 90 min. | 13.9 α | |
Goldings | 10g | 15 min. | 6 α | |
Perle | 10g | 10 min. | 8 α | |
Goldings | 5g | 5 min. | 6 α | |
Aurora | 10g | 5 min. | 9 α | |
Aurora | 12g | 1 α | ||
Mangrove Jack's Burton Union M79 |
Maisch schema
68 °C | 73 °C | 76 °C |
45 min. | 20 min. | 2 min. |