Rook Rogge Porter

van:Jacques Bertens
klasse:B
stijl:Porter

Recept gegevens

batch grootte:23 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:6.1 %
begin SG:1056
EBC (kleur):79.0
EBU (bitterheid):31.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)2474g   3 EBC  
Roggemout ( 10 EBC )1944g   10 EBC  
Rauchtarwe1060g   4 EBC  
Chocolademout (900 EBC)177g   900 EBC  
Zwarte mout (1400 EBC)24g   1400 EBC  
Pacific Gem14g 90 min. 13.9 α  
Goldings10g 15 min. 6 α  
Perle10g 10 min. 8 α  
Goldings5g 5 min. 6 α  
Aurora10g 5 min. 9 α  
Aurora12g   1 α  
Mangrove Jack's Burton Union M79       

Maisch schema

68 °C73 °C76 °C
45 min.20 min.2 min.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=272