Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Pilsener

van:Robert Bloemraad, Heerhugowaard en Peter Stam
gepubliceerd: Zuid Scharwoude
klasse:A
stijl:Pilsener

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:0.0 %
begin SG:1048
eind SG:1010
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)1800g   3 EBC  
Maisvlokken100g      
Hallertau24g   3 α  
Hersbrucker Spalt10g      

Maisch schema

52 °C55 °C63 °C72 °C78 °C
10 min.20 min.30 min.30 min.1 min.

Opmerkingen van de brouwer

Volgens de brouwers is de vergisting een belangrijk item bij deze bereidingswijze. Het op gang brengen van de vergisting bij de gistopkweek en hoofdgisting heeft plaatsgevonden bij kamertemperatuur. Na het aanslaan van de vergisting is de temperatuur teru
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=260