Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Beschrijving
Deze keer een recept van eigen hand omdat het werken met houtsnippers mij zeer goed is bevallen. Iemand deed de suggestie om de snippers te steriliseren en dat leek me wel kunnen met alcohol. Omdat ik geen whisky in huis had (dat zou meer voor de lang liggen, immers ook van mout) heb ik cognac gebruikt en dat pakte toch ook goed uit. De snippers deed ik in een glas en schonk daarop de cognac tot de snippers net onder stonden. Een poosje laten intrekken en dan de snippers in een groot thee ei gedaan )te koop bij Simon Levelt) en dat na de hoofdgisting in het bier laten trekken. Ik gebruikte 25 gram op 30 liter maar een gram per liter schijnt de norm te zijn dus volgende keer verhoog ik iets. Het hout geeft een subtiele smaak die erg prettig is.
Dit recept is omgerekend naar 10 liter |
Recept gegevens
batch grootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcohol percentage: | 0.0 % |
begin SG: | 1080 |
eind SG: | 1018 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
de Roerstok receptendatabase:
http://www.roerstok.nl/recepten?id=256