Dubbel met eik
van:
Paul Langenberg
klasse:
B
stijl:
Dubbel
Recept gegevens
batch grootte:
10 l.
kooktijd:
90 min.
alcohol percentage:
0.0 %
begin SG:
1080
eind SG:
1018
EBC (kleur):
0.0
EBU (bitterheid):
0.0
Ingrediënten
ingrediënt
hoeveelheid
kooktijd
waarde
merk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)
1300g
3 EBC
Munichmout (12 EBC)
1700g
12 EBC
Brown Malt (200)
70g
200 EBC
Cara belge
70g
Caramout (150 EBC)
70g
150 EBC
Aromamout (120 EBC)
80g
120 EBC
Chocolademout (800 EBC)
80g
800 EBC
Suiker
150g
Northern Brewer
25g
90 min.
10% α
Cascade
3g
15 min.
8 α
Wyeast 1762 Belgian Abbey I
5% α
Maisch schema
63 °C
73 °C
45 min.
45 min.
de Roerstok receptendatabase:
http://www.roerstok.nl/recepten?id=256