Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Altbier

van:Jacques Bertens
klasse:B
stijl:Alt

Beschrijving

 

Het viel me op dat bij de recepten van de maand de altbieren sterk ondervertegenwoordigd waren. Om dit te compenseren hier een recept door mij samengesteld aan de hand van gegevens van prof. Narziß en de bieren die ingezonden zijn bij de Nederlandse Kampioenschappen.

 

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:5.0 %
begin SG:1050
eind SG:1012
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)2000 g   3 EBC  
Caramelmout (150 EBC)200 g   150 EBC  
Hallertau35 g   3 α  
Yeasthead Delta X       

Maisch schema

52 °C62 °C70 °C76 °C
10 min.30 min.25 min.10 min.

Opmerkingen van de brouwer

Maischwater: 8 liter. Spoelwater: 9 liter.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=255