Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Altbier
van: | Jacques Bertens |
klasse: | B |
stijl: | Alt |
Beschrijving
Het viel me op dat bij de recepten van de maand de altbieren sterk ondervertegenwoordigd waren. Om dit te compenseren hier een recept door mij samengesteld aan de hand van gegevens van prof. Narziß en de bieren die ingezonden zijn bij de Nederlandse Kampioenschappen.
|
Recept gegevens
batch grootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcohol percentage: | 5.0 % |
begin SG: | 1050 |
eind SG: | 1012 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | merk / leverancier |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 2000 g | 3 EBC | ||
Caramelmout (150 EBC) | 200 g | 150 EBC | ||
Hallertau | 35 g | 3 α | ||
Yeasthead Delta X |
Maisch schema
52 °C | 62 °C | 70 °C | 76 °C |
10 min. | 30 min. | 25 min. | 10 min. |