Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Witbier

van:Jan Leijten
klasse:A
stijl:Witbier

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:4.6 %
begin SG:1054
eind SG:1020
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)900   3 EBC  
Tarwemout (2 EBC)680   2 EBC  
Munichmout (15 EBC)225   15 EBC  
Haver90      
Hallertau23 90 min. 3 α  
Saaz hop9 15 min. 4 α  
Koriander9 15 min.    
Sinaasappelschil, gedroogde  15 min.    

Maisch schema

45 °C62 °C72 °C78 °C
45 min.30 min.15 min.10 min.

Opmerkingen van de brouwer

Maischwater = 7 liter. Spoelwater = 7 liter. Voor gist is korrelgist van Huisvlijt gebruikt.

Opmerkingen van de web redactie

1e prijs clubkampioenschap 2001
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=253