Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Recept gegevens
batch grootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcohol percentage: | 10.8 % |
begin SG: | 1100 |
eind SG: | 1020 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Water type | Maischwater: 7,5 liter. Spoelwater: 7,5 liter. |
Maisch schema
52 °C | 60 °C | 63 °C | 68 °C | 78 °C |
15 min. | 15 min. | 30 min. | 15 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Voor de hops: Aromahop, verschillende soorten, zoals Hallertau, Goldings, Styrian Goldings, Hersbrucker Spalt. Drie soorten, gelijke delen tot een EBU van 25.
Gist: Rochefort (Wyeast no. 1762) Gedurende 14 dagen laten vergisten bij 26°C.
Opmerkingen van de web redactie
Op de clubavond van 8 mei 1998 hebben we onder leiding van Martin Hofhuis een recept samengesteld voor een Rochefort 10.
de Roerstok receptendatabase:
http://www.roerstok.nl/recepten?id=252