Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Rochefort 10

van:Leden van De Roerstok
gepubliceerd:Juni 1998
klasse:D
stijl:Quadrupel

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:10.8 %
begin SG:1100
eind SG:1020
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0
Water typeMaischwater: 7,5 liter. Spoelwater: 7,5 liter.

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)3500 g   3 EBC  
Special-B (250 EBC)240 g   250 EBC  
Rietsuiker150 g      
kandij, siroop (10 EBC)150 g   10 EBC  
Hallertau    3 α  
Goldings    4 α  
Styrian Goldings hop    5 α  
Hersbrucker Spalt       
Wyeast 1762 Belgian Abbey I       

Maisch schema

52 °C60 °C63 °C68 °C78 °C
15 min.15 min.30 min.15 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Voor de hops: Aromahop, verschillende soorten, zoals Hallertau, Goldings, Styrian Goldings, Hersbrucker Spalt. Drie soorten, gelijke delen tot een EBU van 25. Gist: Rochefort (Wyeast no. 1762) Gedurende 14 dagen laten vergisten bij 26°C.

Opmerkingen van de web redactie

Op de clubavond van 8 mei 1998 hebben we onder leiding van Martin Hofhuis een recept samengesteld voor een Rochefort 10.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=252