Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Dubbel

van:Leden van De Roerstok
gepubliceerd:September 1995
klasse:D
stijl:Dubbel

Beschrijving

 

De perfecte dubbel? Deze maand (September 1995) het dubbel-recept dat tijdens de clubavond van juni is samenge­steld na afloop van de lezing door Harrie Vermeer, brouwmeester van Trappistenbrouwerij "De Schaapskooi" te Berkel-Enschot.

 

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:6.0 %
begin SG:1061
eind SG:1015
EBC (kleur):50.0
EBU (bitterheid):20.0
Water typeMaischwater: 7 liter. Beslag aanzuren met b.v. melkzuur tot pH = 5,5. Spoelwater:7 liter (indien nod

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)2000 g   3 EBC  
Munichmout (15 EBC)750 g   15 EBC  
Caramelmout (100 EBC)250 g   100 EBC  
Hallertau25 g   5% α  

Maisch schema

52 °C62 °C68 °C72 °C78 °C
20 min.30 min.15 min.15 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Het bier zal zeer waarschijnlijk een kleur krijgen van ± 50 EBC en een bitterheid van 20 EBU.

Opmerkingen van de web redactie

Keuze van de gist is vrij. Tips: Zelf opkweken uit een flesje "echte Trap­pist"
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=249