Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Barley Wine
van: | Jan Spoelstra |
gepubliceerd: | 2002 |
klasse: | D |
stijl: | Barley wine |
Recept gegevens
batch grootte: | 10 l. |
kooktijd: | 80 min. |
alcohol percentage: | 10.8 % |
begin SG: | 1100 |
eind SG: | 1020 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Water type | Verhouding mout/brouwwater: 1 kg mout op 3 liter water |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | merk / leverancier |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 3250 g | 3 EBC | ||
Ambermout (60 EBC) | 1075 g | 60 EBC | ||
Chocolademout (800 EBC) | 10 g | 800 EBC | ||
Zwarte mout (1200 EBC) | 50 g | 1200 EBC | ||
Basterdsuiker, geel | 300 g | |||
Hopextract 30% | 80 min. | |||
Saaz hop | 10 min. | 7% α | ||
Wyeast 1728 Scottish Ale |
Maisch schema
53 °C | 63 °C | 73 °C |
15 min. | 20 min. | 45 min. |