Barley Wine

van:Jan Spoelstra
gepubliceerd:2002
klasse:D
stijl:Barley wine

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:80 min.
alcohol percentage:10.8 %
begin SG:1100
eind SG:1020
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0
Water typeVerhouding mout/brouwwater: 1 kg mout op 3 liter water

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)3250 g   3 EBC  
Ambermout (60 EBC)1075 g   60 EBC  
Chocolademout (800 EBC)10 g   800 EBC  
Zwarte mout (1200 EBC)50 g   1200 EBC  
Basterdsuiker, geel300 g      
Hopextract 30%  80 min.    
Saaz hop  10 min. 7% α  
Wyeast 1728 Scottish Ale       

Maisch schema

53 °C63 °C73 °C
15 min.20 min.45 min.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=248