Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Marzen & Oktoberfest
van: | Theo Verschoor |
klasse: | A |
stijl: | Ondergistend |
Beschrijving
Dit recept is op de clubavond van maart 2015 gepresenteerd door Theo Verschoor. Er zijn 3 verschillende gist soorten voorgesteld: Fermentis Saflager W34/70 Wyeast Octoberfest Lager Blend 2633 (XL) Fermentis Saflager S-23
|
Recept gegevens
batch grootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcohol percentage: | 5.5 % |
begin SG: | 1050 |
eind SG: | 1009 |
EBC (kleur): | 18.0 |
EBU (bitterheid): | 23.0 |
Brouwhuis efficiëntie | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | merk / leverancier |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 2090 | 3 EBC | ||
Cara Munichmout (100 EBC) | 160 | 100 EBC | ||
Cara Munichmout (150 EBC) | 45 | 150 EBC | Brouwland | |
Special B (400 EBC) | 22 | 400 EBC | ||
Hallertau Perle | 12 | 75 min. | 6 α | |
Tettnanger | 8 | 45 min. | 3.5 α | |
Saflager S - 23 korrelgist |
Maisch schema
52 °C | 65 °C | 67 °C | 72 °C | 78 °C |
5 min. | 30 min. | 60 min. | 10 min. | 3 min. |