Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Beschrijving
Het ONK 2015 wordt georganiseerd door Het Bergsche Bierbrouwersgilde. Voor het kloonbier is gekozen voor Oesterstout van de Scheldebrouwerij.
Het recept is een zeewaardig stout experiment. |
Recept gegevens
batch grootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcohol percentage: | 8.0 % |
begin SG: | 1082 |
eind SG: | 1020 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 35.0 |
Maisch schema
55 °C | 66 °C | 72 °C | 78 °C |
15 min. | 45 min. | 15 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
In plaats van rauwe oesters kunnen ook oesterschelpen worden gebruikt.
Problemen bij brouwen
150 gram rauwe oester met pekel ( uit blik) 15 min koken
Smaak impressie
Oesterstout is een krachtig bier, vol van smaak en rijk van geur.
de Roerstok receptendatabase:
http://www.roerstok.nl/recepten?id=242