Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Oesterstout

van:Jan van den Hoogen
gepubliceerd:Clubblad december 2014
klasse:D
stijl:Stout

Beschrijving

Het ONK 2015 wordt georganiseerd door Het Bergsche Bierbrouwersgilde. Voor het kloonbier is gekozen voor Oesterstout van de Scheldebrouwerij.

Het recept is een zeewaardig stout experiment.

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:8.0 %
begin SG:1082
eind SG:1020
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):35.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)3000   3 EBC  
Gerst, geroosterd (1000 EBC)250   1000 EBC  
Havervlokken (2 EBC)200   2 EBC  
Chocolademout (900 EBC)200   900 EBC  
Zwarte Mout (1000 EBC)50   1000 EBC  
Fuggles24 60 min. 5 α  
Fuggles12 20 min. 7 α  

Maisch schema

55 °C66 °C72 °C78 °C
15 min.45 min.15 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

In plaats van rauwe oesters kunnen ook oesterschelpen worden gebruikt.

Problemen bij brouwen

150 gram rauwe oester met pekel ( uit blik) 15 min koken

Smaak impressie

Oesterstout is een krachtig bier, vol van smaak en rijk van geur.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=242