Oesterstout

van:Jan van den Hoogen
gepubliceerd:Clubblad december 2014
klasse:D
stijl:Stout

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:8.0 %
begin SG:1082
eind SG:1020
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):35.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)3000   3 EBC  
Gerst, geroosterd (1000 EBC)250   1000 EBC  
Havervlokken (2 EBC)200   2 EBC  
Chocolademout (900 EBC)200   900 EBC  
Zwarte Mout (1000 EBC)50   1000 EBC  
Fuggles24 60 min. 5 α  
Fuggles12 20 min. 7 α  

Maisch schema

55 °C66 °C72 °C78 °C
15 min.45 min.15 min.5 min.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=242