Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Beschrijving
Afgelopen clubavond heb ik jullie meegenomen naar de Saisonstreek in Henegouwen. Zoals die avond heb ik op basis van gegevens uit het boekje Farmhouse Ales van Phil Markowski een tweetal recepten samengetseld voor moutpakketten. |
Recept gegevens
batch grootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcohol percentage: | 5.3 % |
begin SG: | 1050 |
eind SG: | 1002 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 32.0 |
Brouwhuis efficiëntie | 75 % |
Maisch schema
63 °C | 72 °C | 78 °C |
35 min. | 25 min. | 3 min. |
Opmerkingen van de brouwer
De saisongisten gisten heel ver uit dus krijg je hoger alcoholisch bier dan gebruikelijk.
Problemen bij brouwen
Houd er wel rekening mee dat deze gisten het beste werken bij een hoger temperatuur
de Roerstok receptendatabase:
http://www.roerstok.nl/recepten?id=238