Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Saison 1050 Roerstok

van:Jacques Bertens
gepubliceerd:Clubblad oktober 2014
klasse:A
stijl:Saison

Beschrijving

Afgelopen clubavond heb ik jullie meegenomen naar de Saisonstreek in Henegouwen. Zoals die avond heb ik op basis van gegevens uit het boekje Farmhouse Ales van Phil Markowski  een tweetal recepten samengetseld voor moutpakketten.

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:5.3 %
begin SG:1050
eind SG:1002
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):32.0
Brouwhuis efficiëntie75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout ( 2 EBC)1800   2 EBC Dingemans
Tarwemout ( 3 EBC )400   3 EBC  
East Kent Goldings10 90 min. 5.5 α  
Styrian Goldings hop6 90 min. 6 α  
Styrian Goldings hop10 8 min. 6 α  
Danstar Belle Saison      Lallemand
Wyeast 3724 Belgian Saison       

Maisch schema

63 °C72 °C78 °C
35 min.25 min.3 min.

Opmerkingen van de brouwer

De saisongisten gisten heel ver uit dus krijg je hoger alcoholisch bier dan gebruikelijk.

Problemen bij brouwen

Houd er wel rekening mee dat deze gisten het beste werken bij een hoger temperatuur
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=238