Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Carmelitoris /Luie Lozzie
van: | Jan v/d Hoogen |
gepubliceerd: | Clubblad |
klasse: | C |
stijl: | Tripel |
Recept gegevens
batch grootte: | 20 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcohol percentage: | 8.5 % |
begin SG: | 1079 |
EBC (kleur): | 8.0 |
EBU (bitterheid): | 26.0 |
Brouwhuis efficiëntie | 90 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | merk / leverancier |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 4191 g | 3 EBC | ||
Tarwemout (4 EBC) | 745 g | 4 EBC | ||
Havervlokken (2 EBC) | 375 g | 2 EBC | ||
Suiker | 488 g | |||
Cascade | 10 g | 10 min. | 5.7 α | |
Saaz hop | 8 g | 10 min. | 3.8 α | |
Cascade | 38 g | 80 min. | 5.7 α | |
Koriander | 7 g | 10 min. | ||
Wyeast 3944 Belgium White | 1 verpakking | Wyeast |
Maisch schema
63 °C | 68 °C | 73 °C | 78 °C |
45 min. | 20 min. | 30 min. | 5 min. |