Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Beschrijving
Franse Saison. Deze keer een recept van een Saison, Frans type. Zelf heb ik enkele malen uit Frankrijk de Biere de Garde meegenomen. Die is volgens mij lichter van alcohol, daarom heb ik zelf het recept daarop aangepast, mijn begin Sg was 1060. Het bier staat nog te gisten maar is nu na twee weken gezakt naar 1004. Hoe het uiteindelijk zal smaken weet is dus niet. Dit recept vond ik op Hobbybrouwen, ik zou zeggen: pas het aan (of niet natuurlijk) maar je hebt dan wel een richtlijn. Je kunt je dan mooi mengen in de discussie op het forum.
Maischschema
Omschrijving
|
start temperatuur (gr. C)
|
Eind temperatuur
|
Verwarmingstijd (min)
|
Beslagdikte (l/kg)
|
Temperature Step 0,25 ÂșC/min
|
45
|
72
|
108
|
4,98
|
|
Recept gegevens
batch grootte: | 24 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcohol percentage: | 0.0 % |
begin SG: | 1070 |
eind SG: | 1003 |
EBC (kleur): | 8.0 |
EBU (bitterheid): | 35.0 |
Brouwhuis efficiëntie | 74 % |
de Roerstok receptendatabase:
http://www.roerstok.nl/recepten?id=318