Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Sterke Saison Clubkampioen 2019

van:Ton van Riel
gepubliceerd:Clubblad september 2019
klasse:C
stijl:Saison

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:0.0 %
begin SG:1060
eind SG:1004
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0
Water type5 min boven 60 C aanzuren tot pH 5,2-5,4

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)1500gr   3 EBC  
Tarwemout (4 EBC)150gr   4 EBC  
Havervlokken (2 EBC)300gr   2 EBC  
Vienna mout (8 EBC)250gr   8 EBC  
Suiker300gr      
Hallertau Perle  75 min. 27 EBU α  
Amarillo  15 min. 8 EBU α  
Koriander3gr 10 min.    
Danstar Belle Saison      Lallemand

Maisch schema

53 °C63 °C72 °C78 °C
5 min.30 min.20 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

10 l maischwater 5 l spoelwater
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=309