Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Zwarte Parel 1

van:Leden Roerstok
gepubliceerd:Clubblad december 2012
klasse:D
stijl:Lustrumbier 2014

Beschrijving

Deze maand de eerste versie van het recept dat tijdens de clubavond van november is samengesteld voor het gezamenlijk te ontwikkelen dubbel onder leiding van Paul Langenberg.

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:7.5 %
begin SG:1071
EBC (kleur):40.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)2500   3 EBC  
Cara belge500      
Chocolademout (900 EBC)100   900 EBC  
Kandijsuiker, donker200      
Challenger11 90 min. 6.5 α  
Hallertau7 90 min. 3.5 α  
Styrian Goldings hop3.1 10 min. 3.1 α  
Safale korrelgistK97      

Maisch schema

64 °C74 °C
20 min.45 min.

Opmerkingen van de brouwer

Noot: de maischtemperatuur is iets hoger dan normaal, volgens een artikel in ons blad (juni 2011) geeft dat een vollere smaak, in het voorbeeldbier heeft dat goed gewerkt. De hoofdvergisting vindt plaats bij 21 °C, daarna laten koelen, indien mogelijk
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=306