Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Hoegaarden Speciaal3

van:Wim van de Kieboom
gepubliceerd:Clubblad oktober 2012
klasse:A
stijl:Witbier

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcohol percentage:0.0 %
begin SG:1054
eind SG:1016
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)1300 gr   3 EBC  
Roggemout (6 EBC)380 gr   6 EBC  
Vienna mout (8 EBC)220 gr   8 EBC  
Tarwemout ( 3 EBC )220 gr   3 EBC  
Havervlokken (2 EBC)135 gr   2 EBC  
Suiker40 gr      
Citra6.5 60 min. 10.2 α  
Willamette hop6 5 min. 3.8 α  
Willamette hop6   3.8 α  
Gistvoeding1 gr 10 min.    
Sinaasappelschil, gedroogde2 gr 1 min.    
Koriander6 gr 1 min.    

Maisch schema

52 °C65 °C72 °C78 °C
5 min.10 min.45 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Gist opgekweekt Hoegaarden. Bottel suiker 7,1 gr/ liter

Opmerkingen van de web redactie

Tijdens de laatste clubavond had Wim van den Kieboom een Hoegaarden Speciaal3 meegebracht als kratbier van de maand. Hij heeft bewust gestreefd naar een hoger alcohol percentage als het origineel. Nog specialer is deze Speciaal3 omdat hierin dezelfde hop
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=303