Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Saranja

van:Theo Verschoor
gepubliceerd:Clubblad september 2012
klasse:A
stijl:Oktoberfest

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcohol percentage:0.0 %
begin SG:1050
eind SG:1009
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)1700 gr   3 EBC  
Cara-viennamout 60 EBC200 gr   60 EBC  
Special-B (300 EBC)40 gr   300 EBC  
Amarillo6 70 min. 7.2 α  
Goldings9 45 min. 5.1 α  
Suiker100 gr      
Wyeast 2782 Staro Prague1      

Maisch schema

52 °C65 °C67 °C72 °C78 °C
5 min.30 min.60 min.10 min.3 min.

Opmerkingen van de web redactie

Het kampioensbier!!!! Het is een goede gewoonte het recept van de kampioen van het Open Nederlands Kampioenschap 2012 te publiceren in dit blad. Deze keer is het recept van Theo Verschoor. De door hem gebrouwen Oktoberfest (categorie licht smalbier) is al
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=301