Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Recept gegevens
batch grootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcohol percentage: | 0.0 % |
begin SG: | 1056 |
EBC (kleur): | 45.0 |
EBU (bitterheid): | 15.0 |
Maisch schema
45 °C | 52 °C | 65 °C | 70 °C | 79 °C |
5 min. | 5 min. | 40 min. | 20 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Saflager S-189 (20-25 °C – 7 dagen)
Saflager T-58 (nagisting)
Opmerkingen van de web redactie
Een paar maanden geleden pleitte Jacques Bertens ervoor om eens een bier te brouwen wat niet zoveel voorkomt. Daarmee vergroot je de kans om eens een prijs te winnen bij wedstrijden. Daarom hier een recept van de Belgische mouterij Castle Malting voor een
de Roerstok receptendatabase:
http://www.roerstok.nl/recepten?id=299