Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Oudheusden (Type Dubbel)

van:Noud Boogers
gepubliceerd:Clubblad maart 2012
klasse:D
stijl:Dubbel

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:0.0 %
begin SG:1071
eind SG:1012
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)2330 gr   3 EBC  
Aromamout (150 EBC)100 gr   150 EBC  
Chocolademout (800 EBC)60 gr   800 EBC  
Kandijsuiker, donker50 gr      
Hallertau5 90 min. 3.2 α  
Hallertau6.5 90 min. 3.2 α  
Saaz hop13 60 min. 2.9 α  
Saaz hop10 5 min. 2.9 α  

Maisch schema

52 °C62 °C68 °C72 °C78 °C
20 min.60 min.15 min.15 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Gist starter opgekweekt met depot 2 flesjes WestMalle. 2 maal 10 minuten belucht voor gist toevoegen, 1 maal 10 minuten na toevoegen gist. Temperatuur hoofdvergisting 24°C. Overgeheveld en ongeveer 3 weken op ongeveer 12°C.Gebotteld met 9 gram brui

Opmerkingen van de web redactie

Afgelopen clubavond stonden wij aan het begin van de avond even stil bij het overlijden van ons brouwmaatje Noud Boogers. Mede dankzij zijn vrouw Corry en de medewerking van Rob Leijsen, Pim van Gelder en Erik de Clerck kregen wij een aantal kratten bier
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=298