Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Kolsch

van:Bas de Winter
gepubliceerd:Clubblad november 2017
klasse:A
stijl:Overigen

Beschrijving

Maiswater 4l/kg

Spoelen tot de juiste hoeveelheid, afhankelijk van de brouwinstallatie

Suiker voor hergisting: 5gr/l

Gisttemperatuur

WLP029: 18°C

S-189: 15°C ideaal, kan hoger

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:5.0 %
begin SG:1050
eind SG:1009
EBC (kleur):7.0
EBU (bitterheid):30.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)1932 gr   3 EBC  
Tarwemout (7EBC)216 gr   7 EBC  
Northern Brewer20 gr 90 min. 5.5 α  
Hallertau Tradition6 gr 10 min. 4.2 α  
White Labs WLP029 German Ale       
Fermentis S-189       

Maisch schema

62 °C72 °C78 °C
30 min.30 min.5 min.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=296