Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Celtic Dream

van:Peter van Iersel
gepubliceerd:Clubblad oktober
klasse:D
stijl:Stout

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:9.5 %
begin SG:1090
eind SG:1020
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)1000   3 EBC  
Caramout (120 EBC)250   120 EBC  
Chocolademout (800 EBC)65   800 EBC  
Munichmout (15 EBC)1000   15 EBC  
Aromamout (150 EBC)500   150 EBC  
Zwarte mout (1200 EBC)60   1200 EBC  
Goldings12 90 min. 6.9 α  
Northern Brewer5 90 min. 9.3 α  
Rietsuiker500      
Rozijnen110 nb min.    
Laurierdrop10 st      

Maisch schema

45 °C63 °C68 °C72 °C78 °C
min.60 min.15 min.15 min.5 min.

Opmerkingen van de web redactie

Clubkampioen 2015 De gebruikte hoeveelheid water is niet bekend maar gebruik wat je normaal gebruikt om 10 liter te brouwen en kijk of je dezelfde Keltische dromen krijgt.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=245