Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Beschrijving
Waterhuishouding 13 liter maischwater 4 liter spoelwater Al het water is aangezuurd met fosforzuur. Toevoegen tijdens whirlpool (bij 80graden Celsius) 5 gram Citra-hoppellets (12%) 5 gram Galaxy-hoppellets (14%) 5 gram Mosaic-hoppellets (13,9%) Dry-hoppen na de hoofdvergisting 8 gram Citra-hoppellets (12%) 8 gram Galaxy-hoppellets (14%) 8 gram Mosaic-hoppellets (13,9%) |
Recept gegevens
batch grootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcohol percentage: | 7.4 % |
begin SG: | 1073 |
eind SG: | 1016 |
EBC (kleur): | 14.0 |
EBU (bitterheid): | 74.0 |
Opmerkingen van de brouwer
Maisschema & spoelen
Gedurende 60 minuten op 68 graden Celsius Amylaserust aanhouden.
Hierna gedurende 10 minuten uitmaischen op 78 graden Celsius.
Daarna de bostel spoelen met spoelwater van 78 graden Celsius.
Waterhuishouding
13 liter maischwater.
Problemen bij brouwen
Opmerkingen van de web redactie
Dit is het recept van het brouwpakket dat is verkocht tijdens de corona crisis.
de Roerstok receptendatabase:
http://www.roerstok.nl/recepten?id=324