Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Beschrijving
Dit bijzondere recept is ontwikkeld voor hun 60e verjaardag, die dichter bij hun oorspronkelijke recept ligt. Hoewel het waarschijnlijk niet authentiek is, vind ik dat het gebruik van ontbitterde zwarte mout een veel soepeler product zal geven. Het is ook bekend dat St. Bernardus een andere bottelgist gebruikt dan voor de hoofdgisting, dus ik vind dat Westmalle gist het beste resultaat geeft. |
Recept gegevens
batch grootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcohol percentage: | 11.0 % |
begin SG: | 1103 |
eind SG: | 1017 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 15.0 |
Maisch schema
57 °C | 63 °C | 74 °C | 78 °C |
15 min. | 35 min. | 25 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Voeg de gist toe bij 21oC en laat de vergistings temperatuur oplopen tot 28oC.
Hevel het bier over in een lagervat en laat gedurende 6 tot 8 weken rijpen op 10oC
de Roerstok receptendatabase:
http://www.roerstok.nl/recepten?id=314