Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

St Bernardus Abt 60th Anniversary Edition Kloon

van:Kristen England
gepubliceerd:Brew Your Own
klasse:D
stijl:Quadrupel

Beschrijving

Dit bijzondere recept is ontwikkeld voor hun 60e verjaardag, die dichter bij hun oorspronkelijke recept ligt. Hoewel het waarschijnlijk niet authentiek is, vind ik dat het gebruik van ontbitterde zwarte mout een veel soepeler product zal geven. Het is ook bekend dat St. Bernardus een andere bottelgist gebruikt dan voor de hoofdgisting, dus ik vind dat Westmalle gist het beste resultaat geeft.

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:11.0 %
begin SG:1103
eind SG:1017
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):15.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)2400 gr   3 EBC  
Munichmout (20 EBC)750 gr   20 EBC  
Aromamout (120 EBC)240 gr   120 EBC  
Carafa special III 1500120 gr   1500 EBC Weyermann
Kandijsuiker, donker750 gr      
Basterdsuiker, donker240 gr      
Wyeast 3787 trappist high gravity      wyeast
Challenger7.5 gr 60 min min. 7 % α  
Styrian Goldings hop7 20 min min. 5 % α  

Maisch schema

57 °C63 °C74 °C78 °C
15 min.35 min.25 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Voeg de gist toe bij 21oC en laat de vergistings temperatuur oplopen tot 28oC. Hevel het bier over in een lagervat en laat gedurende 6 tot 8 weken rijpen op 10oC
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=314