Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

American Amber Red

van:Jeroen Free
gepubliceerd:Clubblad januari 2012
klasse:B
stijl:American Amber Red

Beschrijving

 
Bij het Open Bergsche Bierbrouw Kampioenschap werd de 1e prijs in de B-klasse gewonnen door Jeroen Free met een American Amber Red. Dit bier was een aangelengde versie van een Imperial Red Ale uit de D-klasse. Jeroen brouwde 20 liter Imperial Red Ale met een begin SG van 1078. Deze 20 liter is na de hoofdvergisting verdeeld over 2 flessen van 10 liter t.b.v. de nagisting. Één fles van 10 liter is na de navergisting overgeheveld in een bottelemmer met daarin 3 liter gekookt en afgekoeld water met de bottelsuiker.

Recept gegevens

batch grootte:20 l.
kooktijd:80 min.
alcohol percentage:0.0 %
begin SG:1078
eind SG:1012
EBC (kleur):56.0
EBU (bitterheid):65.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Palemout (7 EBC)3250   7 EBC  
Pilsmout (3 EBC)2000   3 EBC  
Munichmout (15 EBC)1250   15 EBC  
Cara amber375   60 EBC  
Cara-Kristal (120 EBC)500   120 EBC  
Chocolademout (800 EBC)24   800 EBC  
Suiker372      
Cascade48 80 min. 6.6 α  
Amarillo80 80 min. 9.2 α  
Amarillo12 9.2 min. 10 α  
SafAle US-0510      

Maisch schema

65 °C78 °C
90 min.5 min.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=294